Biżuteria

biżuteria

Babski likier pomarańczowy - PrzyslijPrzepis.pl

1 i 2/3 szklanki cukru (40 dag),
20 łyżek śmietany kremówki (40 dag),
100 ml soku pomarańczowego,
200 ml czystej wódki

Do szerokiego garnka lub rondla wsypujemy cukier. Cały czas mieszamy do czasu powstania karmelu.
2. Rozpuszczony cukier należy szybko zalać śmietaną kremówką i cały czas mieszać, nie dopuszczając do przywarcia.
3. W między czasie wycisnąć sok z pomarańczy i wlać do garnka. Wymieszać, po czym doprowadzić do wrzenia
4. Gdy napój ostygnie, dopiero należy wlać wódkę, zamieszać i przelać do ozdobnych butelek. Przechowywać w cieniu i chłodzie. Likier w butelce będzie się rozwarstwiał więc przed spożyciem należy do wstrząsnąć.

Porady
podczas wlewania soku do garnka należy uważać aby się nie poparzyć, bowiem pod wpływem temperatur zacznie szybko tryskać
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation