Kuchnia

Tort kanapkowy

TORT KANAPKOWY (4 osoby)

1 bochenek pszennego chleba tostowego

200 g pasztetu z wątroby

400 g szynki konserwowej w plastrach

400 g sera żółtego (gouda, albo cheddar) w plastrach

400 g majonezu

1 puszka 400 g koktajlu owocowego z owoców egzotycznych

4 jaja na twardo

kilka pomidorków koktajlowych i pół zielonego ogórka w plastrach

ewentualnie 200 g obranych krewetek koktajlowych



Odkrój skórki od chleba i połóż 4 kromki, jako spód.
Posmaruj pasztetem a potem majonezem.
Nałóż następną warstwę chleba.
Odcedź mieszankę owocową i wymieszaj z dwoma łyżkami stołowymi majonezu. Wyłóż na chleb połowę mieszanki i przykryj plastrami szynki.
Nałóż następną warstwę chleba.
Wyłóż resztę mieszanki owocowej i przykryj plastrami sera.
Nałóż następną warstwę chleba.
Wysmaruj górną warstwę i boki majonezem.
Udekoruj wierzch rulonami sera żółtego, szynki, krewetkami, ćwiartkami jajek, pomidorami i plasterkami ogórka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation