Biżuteria

biżuteria

Bakaliowe trufle – smak.pl

Daktyle suszone 10 dag
Migdały
Miód płynny 2-3 łyżki
Morele suszone 10 dag
Orzechy kilka garści
Śliwki suszone 10 dag

Sposób przygotowania
Suszone owoce zemleć w maszynce. Powstałą owocową masę wymieszać z miodem tak, by wszystkie składniki dobrze się skleiły. Uformować kulki. Kulki obtoczyć w rozdrobnionych i wymieszanych orzechach włoskich oraz laskowych i migdałach. Można też część kulek obtoczyć w migdałach, a część w orzechach. Ewentualnie do obtaczania kulek można zamiast orzechów użyć wiórków kokosowych. Same kulki można też przyrządzić inaczej, np. zmniejszając do 7 dag ilość daktyli, moreli i śliwek, jednocześnie dodając 7 dag rodzynek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation