Kuchnia

lody

MROŻONY JOGURT Z CZEREŚNIAMI
Ufff jak gorącą. W tak piękną pogodę jak dziś, nie mam za bardzo siły i ochoty na przesiadywanie w kuchni i przed komputerem. Bez zbędnych opisów podrzucam więc tylko przepis na coś, co mnie ostatnio oczarowało - mrożony jogurt czereśniowy. Nie wymaga użycia maszynki do lodów, a lody bardzo przypomina.I to te najlepsze :) Gorąco (a może raczej chłodząca?) polecam!



Składniki:

300 ml gęstego jogurtu (najlepiej bałkański, grecki)
sok z połowy cytryny
6 łyżek cukru pudru
ok. 200 g czereśni
Cukier puder zmiksować z sokiem z cytryny, tak by powstał lukier. Dodać do niego jogurt i zmiksować blenderem, dosypać umyte, wydrylowane czereśnie (ja miałam zamrożone, więc całość dużo szybciej się zmroziła) wszystko ponownie zblendować. Przelać do 8 dużych lub 4 małych naczynek, włożyć do zamrażalnika na 1,5 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation