Kuchnia

wypieki

Od kuchni do kuchni: ODWRÓCONA KOSTKA KRÓWKOWĄ BEZ PIECZENIA

Składniki:
Blacha kwadratowa:
krakersy słone 1 opakowanie ( 200 gram )
herbatniki maślane 1 opakowanie (200 gram )

Masa I:
budyń smak krówkowy 2 opakowania
mleko 4 szkl.
masło 200 gram
cukier 5 łyżek
masa krówkowa w puszce 4 łyżki

Masa II:
krem tortowy smak krówka 1 opakowanie
mleko 300 ml.
masło 50 gram

Polewa:
mleczna czekolada 50 gram
mleko 4-5 łyżek


Sposób przygotowania:

1. Blachę wyłożyć folią spożywczą tak, aby potem ciasto łatwo wyciągnąć. Na dno blachy wykładać herbatniki.
2. Masa I: w garnku zagotować 3 szkl. mleka z cukrem. W reszcie mleka rozrobić budynie. Dokładnie wymieszać. Dodać do mleka. Mieszać tak długo, aż masa zgęstnieje. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć na puszysto z masą krówkową. Stopniowo po łyżce dodawać budyń, ciągle miksując. Masa powinna być bez grudek i puszysta. Tak przygotowaną masę wyłożyć na herbatniki. Na to ułożyć krakersy.
3. Masa II: Do miski wlać mleko. Dodać krem tortowy i zmiksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Masło utrzeć na puszysto. Stopniowo dodawać krem, łyżka po łyżce. Krem wyłożyć na krakersy. A na krem wyłożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na 1 h.
4. Po tym czasie wyciągnąć ciasto. Przyłożyć do dużej tacy i szybkim ruchem odwrócić. Z ciasta ściągnąć folię. W rondelku rozpuścić czekoladę z mlekiem. Wylać na całe ciasto. Wstawić do lodówki na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation