Kuchnia

Dieta

Ciasto jagodowe
3 łyżki masła🧈
1/2 szklanki cukru kokosowego 100 g
3 jajka🥚🥚🥚
sok z połowy cytryny 🍋
1 szklanka mleka roślinnego lub wody gazowanej
1 szklanka mąki ryżowej 180 g
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 i 1/2 szklanki jagód 🫐
Sos na 1 porcje
1/2 banana🍌
1/4 szklanki jogurtu (u mnie kokosowy)
Składniki zmiksować.
Wykonanie
Do miski wsypać cukier, dodać masło i zmiksować, aż składniki się połączą. Dodać jajka, sok z cytryny i mleko. Zmiksować. Dodać wszystkie suche składniki i dokładnie wymieszać.
Dodać jagody i delikatnie łyżką wymieszać.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni.
Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut. Po tym czasie odstawić aby ostygło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation