Kuchnia

impreza

Pasztet z jajek

Składniki:
10 jaj ugotowanych na twardo
2 surowe jaja
1 szkl posiekanego szczypiorku
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych drobno suszonych pomidorów z oleju
3 łyżki kaszy manny
3 łyżki kefiru
łyżeczka soli
3 szczypty kurkumy
łyżeczka oregano
łyżeczka estragonu
po dwie łyżki posiekanych kopru i natki pietruszki
spora szczypta chili
pieprz


Wykonanie:
Jajka na twardo obieramy i siekamy dość drobno.
Do jajek dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane suszone pomidory, szczypior, natkę pietruszki, koper, sól, kurkumę, oregano, estragon, chili, pieprz.
Mieszamy, próbujemy i doprawiamy na wyraźny, pikantny smak.
Kiedy smak nam odpowiada dodajemy surowe jajka, kaszę manną i kefir.
Wszystko mieszamy.
Masę wykładamy do blaszki keksówki wyłożonej folią do pieczenia (ja rozcięłam na dwie części rękaw do pieczenia).
Pieczemy godzinę w 180st.
Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation