Kuchnia

obiad

Mielone z papryczkami Jalapeno
Czyż nie wyglądają wspaniale, ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad.
9 porcji
10 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1kg mięsa mielonego wieprzowego
• 9 szt. papryczek Jalapeno
• 1 jajko
• 3 łyżki śmietany 12%
• 3 łyżki bułki tartej
• 150 g serka śmietankowego
• 1 ogórek kiszony
• 1 pomidor
• 9 plastrów boczku parzonego
• Sól
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bulkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy.
2. Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora.
3. Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona.
4. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw.
5. Z mięsa robimy placki, na którym układamy po jednej papryczce i zwijamy w kotlety, tak żeby papryczka została przykryta mięsem.
6. Następnie mięso owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180°C.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation