Kuchnia

kulinarne

Zapiekana biała kiełbasa
Nie ma nic prostszego i pysznego od zapiekanej białej kiełbasy.
Idealna na imprezy, różne uroczystości lub po prostu na rodziną kolacje. Ułożona na puszystej pierzynce, owinięta aromatycznym boczkiem nic więcej nam nie potrzeba.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 6 szt. białej surowej kiełbasy
• 2 pomidory
• 6 pasków podłużnych wędzonego boczku
• 3 duże cebule
Sposób przygotowania:
1. Cebule obieramy, kroimy w krążki i układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Kiełbasy białe owijamy plastrami boczku wędzonego i układamy na cebuli.
3. Pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
4. Po upieczeniu układamy na około pokrojone w cząstki pomidory.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation