Kuchnia

obiad

Golonka z warzywami chińskimi

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą okazję. Odkąd zrobiłam tak przygotowaną golonkę, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest idealna. Próbowałam wielu przepisów na mięso z golonki wieprzowej i żaden z nich nie sprostał moim oczekiwaniom, jak ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sam.

60 minut czas przygotowania
4 porcje
Składniki:
• 1 golonka wieprzowa
• 3 ząbki czosnku
• 2 cm korzenia Imbiru
• 1 opakowanie warzyw chińskich
• 1 łyżeczka octu ryżowego
• 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
• 3 łyżki sosu sojowego jasnego
• 1 łyżka miodu
• Szczypta chili
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso z golonki, myjemy, usuwamy kość i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180 °C.
2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju w brytfannie.
3. Do Warzyw dodajemy mieszankę warzyw chińskich, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
4. Pod koniec gotowania wlewamy sosy, ocet, miód, doprawiamy solą oraz chili. Chwilkę gotujemy i łączymy warzywa z upieczoną golonką.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation