Kuchnia

kurczak

Szefowa w swojej kuchni. ;-): Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką)

2 filety z kurczaka
5 suszonych pomidorów
5 łyżek posiekanej natki pietruszki
150g sera feta
100g sera mozzarella
3 łyżki twarożku (typu Almette, do kanapek)
sól, pieprz, czubryca czerwona (można zastąpić czerwoną papryką), czosnek granulowany

1. Przygotowujemy farsz. Suszone pomidory odsączamy z oleju, siekamy. Ser feta kruszymy, mozzarellę ścieramy na tarce. Dodajemy sól, natkę pietruszki i twarożek. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.
2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy na zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, czosnkiem i czubrycą. Do kieszonki obficie nakładamy farsz. Filety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation