Kuchnia

kolacja

Kolorowe karnawałowe koreczki
Mini przekąski z szynki. Hit każdego przyjęcia. Zasmakują absolutnie każdemu. Ponadto są uniwersalne i można je dostosować do preferencji smakowych, ponieważ nadzienie nie musi być za każdym razem takie same. Oto przepis
16 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 16 plastrów szynki
• 10 oliwek czarnych
• 6 oliwek zielonych
• 10 kuleczek mini mozzarella
• 1 opakowanie pasty z oliwkami
• 1 opakowanie pasty z tuńczykiem
• ½ papryki czerwonej
• ½ opakowania serka śmietankowego
• 6 pomidorków koktajlowych
Sposób przygotowania:
1. Rozkładam 6 plastrów szynki konserwowej, na środku układam po łyżeczce pasty oliwkowej i zwijam dowolnie, tak żeby pasta była w środku. Na patyczek natykam oliwkę czarną, mini mozzarellę i pomidorka. Utykam w szynkę.
2. Następnie ponownie rozkładam 6 plastrów szynki, na środku układam po łyżeczce pasty z tuńczyka, zwijam. Na patyczek utykam zieloną oliwkę, mini mozzarellę i mały paseczek papryki. Utykam w szynkę.
3. Ostatni raz rozkładam 4 szynki, układam po łyżeczce serka śmietankowego, zwijam. Na szynce układam plasterek ogórka. Na patyczek nakładam oliwkę czarną i kawałek papryki. Utykam w szynkę.
4. Układam na talerzu.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation