Kuchnia

Na grilla

Roladki z grillowanej cukinii z miętową pastą z awokado i szynką parmeńską

Składniki na 7 roladek :

* jedna średnia cukinia
* 7 plasterków szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej, lub innej surowej
* 1 dojrzałe awokado
* 2 łyżki serka mascarpone
* pół ząbka czosnku
* sól
* świeża mięta





























1. Cukinię kroimy w bardzo cienkie plastry i delikatnie solimy. Grillujemy z każdej strony na delikatnie posmarowanej oliwą (przy użyciu pędzelka silikonowego) patelni grillowej (może być zwykła teflonowa).
2. W miseczce ucieramy miąższ awokado, mascarpone, wyciśnięty czosnek i posiekane liście mięty na gładką masę.



3. Wystudzone plastry cukinii smarujemy pastą z awokado i przykrywamy plasterkiem szynki. Zwijamy w rulonik.


4. Roladki dekorujmy listkami świeżej mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation