Kuchnia

kuchnia

Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli – pyszny roślinny pasztet dla całej rodziny!


Składniki na roślinny pasztet z czerwonej fasoli:
1 puszka czerwonej fasoli
1 duży ogórek kiszony (albo 2 małe ogórki)
1/4 czerwonej cebuli
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/5 łyżeczki ostrej papryki
szczypta suszonej bazylii i oregano
sól i pieprz
(ja dodaję do pasty również 2 ugotowane żółtka, bo moi chłopcy na bakier z jedzeniem jajek, a tak to przemycam żółtka niezauważenie ;-)

Jak zrobić pastę z czerwonej fasoli?
Fasolę odsączamy, ogórka kroimy na małe kawałki (możemy obrać go ze skórki, jeśli Wasze dzieci lubią bardzo gładką masę), cebulę też kroimy, i razem z resztą składników całość dobrze blendujemy. Ja blenduję dobrych parę minut, aby masa była możliwie najgładsza ;-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation