Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

ROGALIKI TWAROGOWE BEZ CUKRU

SKŁADNIKI

CIASTO
200 g chudego twarogu
220 g mąki
100 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
DODATKOWO
powidło śliwkowe
WYKONANIE

Wszystkie składniki włóż do naczynia robota planetarnego i wyrób gładkie ciasto.
To ciasto też można wyrobić rękoma.
Ciasto podziel na 2 części.
Włóż do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkuj na okrągły placek.
Ciasto podziel na 8 części. Na każdym trójkącie rozsmaruj powidło śliwkowe lub jabłka.
Zwiń całość zaczynając od szerszego końca (nadajemy kształt rogalików).
Pieczemy w 180 stopni C przez 15-20 minut.
Pamiętaj każdy piekarnik jest inny, czas pieczenia dostosujcie do swojego piekarnika!
NOTATKI
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Ilość na 1 rogalik:
kalorie: 106
białko 4 g
tłuszcz: 5,38 g
węglowodany: 10,66 g
Kalorie zostały policzone na podstawie użytych przeze mnie składników.
Jest to orientacyjna ilość kalorii liczona na podstawie produktów, których użyłam w przepisie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation