Kuchnia

Ciasta z owocami

Ciasto ze śliwkami i kruszonką-szybkie!

Produkty:
3 jajka
szklanka cukru
2,5 szklanki mąki
pół kostki margaryny
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki śmietany lub mleka
śliwki
Na kruszonkę:
pół kostki masła
cukier
mąka
Trudno mi określić ilość mąki i cukru, w każdym razie po zmiksowaniu kruszonka ma wyglądać jak drobne okruchy chleba

Etapy przygotowania:
Wszystkie produkty na ciasto oprócz śliwek umieść w misie miksera i zmiksuj na jednolitą, dość gęstą masę
Śliwki umyj, przepołów i wyciągnij pestki
Składniki na kruszonkę umieść w misie miksera i zmiksuj na okruchy
Formę wyłóż papierem i wylej masę
Ułóż na masie śliwki, nie dociskaj
Całość posyp kruszonką
Piecz w temp. 175 C przez ok. 1 godz( do suchego patyczka) Mogą być inne owoce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation