Kuchnia

obiad

Gulasz z groszkiem
Przepisów na przygotowanie gulaszu jest bardzo dużo, jednak w większości są dość czasochłonne w przeciwieństwie do tego prezentowanego. Gulasz wykonany w ten sposób jest naprawdę pyszny. Spróbuj i przekonaj się.
6 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 3 marchewki
• 1 czerwona papryka
• 1 zielona papryka
• 200 g przecieru pomidorowego
• 4 łyżki ketchup pikantnego
• 1 puszka groszku konserwowego
• Olej do smażenia
• Sól
• 1 łyżeczka papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę i dodaję do cebuli. Doprawiam papryką ostrą oraz solą. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy podlewam wodą i gotuję do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
3. Marchewki obieram, kroje w słupki dodaję do mięsa.
4. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki i również dodaję do mięsa.
5. Następnie dodaję groszek konserwowy odlany z zalewy, przecier pomidorowy i ketchup, chwilkę gotuję do chwili połączenia składników.
6. Podaję z ziemniakami.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation