Kuchnia

Pasty, pasztety

Pasta serowa

Składniki:
100 g. żółtego sera gouda
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
2-3 łyżki posiekanych ziół, np: pietruszki, koperku, bazylii, oregano
sól, pieprz do smaku
Dodatkami mogą być:
wędzony łosoś
posiekane drobniutko oliwki
odrobina czosnku przeciśniętego przez praskę
suszone pomidory w oleju
i wszystko, co lubimy :)
Przygotowanie:
Ser ścieram na najdrobniejszej tarce, dodaję do niego ketchup i jogurt, dokładnie ucieram na jednolitą masę. Dodaję posiekane zioła, odstawiam do lodówki na 30 minut - tym czasie ser się trochę rozpuści, po czym doprawiam do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie dodaję łososia, oliwki lub czosnek - by nadać paście nowy smak.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation