Kuchnia

Wigilia

ŁOSOŚ PIECZONY W PIEKARNIKU Z WARZYWAMI


Łosoś – 200 g
Brokuły – 80 g
Pomidorki koktajlowe – 80 g
Papryka – 80 g
Szpinak – 100 g
2 ząbki czosnku
Sok z połowy cytryny
Rozmaryn
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Przygotowanie
Łososia umyj, osusz i dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, skrop cytryną i odstaw.
Do żaroodpornego naczynia wsyp szpinak, dodaj posiekany czosnek, skrop oliwą z oliwek i wymieszaj.
Na szpinaku ułóż skórą do dołu łososia, a obok różyczki brokuła, pokrojoną paprykę i pomidorki koktajlowe.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz wszystko około 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation