Kuchnia

sałatki, zapiekanki,pasty

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i kurczakiem.


pierś z kurczaka - 400 gramów
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
pieczarki - 200 gramów
ziemniaki - 700 gramów

Francuska zupa cebulowa Knorr - 1 opakowanie
śmietana 18% - 400 mililitrów
starty żółty ser - 100 gramów
olej - 3 łyżki
1.Mięso i pieczarki pokrój w kostkę, oprósz fixem Knorr i obsmaż w garnku.
2.Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, dodaj do garnka i chwilę smaż. Dodaj śmietanę i zupę Knorr, zagotuj.
3.Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, delikatnie ugniatając tak, aby wszystkie składniki dobrze do siebie przylegały. Posyp żółtym serem. Przykryj i piecz w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 45 minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser się zapiekł.
Tip: Uzyskasz bogatszy smak potrawy jeśli do smażącego się kurczaka dodasz pokrojony w małą kostkę boczek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation