Kuchnia

ciasta

Francuskie serduszka
Nadchodzą Walentynki możemy przygotować coś szybkiego a zarazem pysznego. Wystarczy dziesięć minut, dwa składniki i czekoladowe serduszka są gotowe a Francja kojarzy nam się z miłością, dlatego wykorzystałam do tego ciasto francuskie.

Czas przygotowania 10 minut
15 porcji
Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 5 łyżeczek Nutelli
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko Nutellą i przykrywam drugim ciastem francuskim/
2. Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
3. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , układając kształt serca.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation