Kuchnia

PIEROGI nie tylko ruskie

Pierogi z kaszą gryczaną i serem - Przepis - Onet Gotowanie


Składniki na 8 porcje:

3 szklanki mąki
szklanka wody lub mleka
łyżka oleju
jajko
szklanka kaszy gryczanej
2 cebule
jajko
25 dag twarogu
łyżka masła
sól, pieprz, cynamon

Etapy przygotowania

1

Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, jajko i olej. Mieszając, dolewaj wodę lub mleko (płyn powinien być ciepły). Zagnieć luźne, gładkie, elastyczne ciasto. Kaszę ugotuj na sypko. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na maśle, wkrusz twaróg, dodaj kaszę, jajko, przypraw solą, pieprzem i cynamonem, wymieszaj. Ciasto cienko rozwałkuj, wykrawaj krążki, nakładaj na każdy porcję farszu, zlep brzegi. Gotuj do wypłynięcia w osolonym wrzątku. Podawaj gorące, z masłem i cebulką albo skwareczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation