Kuchnia

obiad

Roladki z kurczaka
Zamiast tradycyjnych kotletów, przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 3 pojedyncze filety kurczaka
• 4 ogórki konserwowe
• 1 cebula
• 3 łyżki ketchupu
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• sól
• czosnek w proszku
• olej do smażenia
• 2 jajka
• bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Ogórki konserwowe kroję w kostkę, łączę z cebulą. Dodaję ketchup i dokładnie mieszam.
3. Gotowym farsz układam na każdym plastrze mięsa.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation