Kuchnia

Dieta

Awokado zapiekane z jajkiem - Miss Berry
Składniki (2 porcje)
• 1 awokado (140 g)
• 2 jajka
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzać do 220 st. C.
Awokado przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestkę. Łyżką powiększyć otwór po pestce, tak, żeby zmieściło się jajko.
Jajko wybić do awokado.
Doprawić solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika. Piec około 15 minut.
Gotowe danie posypać natką pietruszki.
Wartość odżywcza 1 porcji:

kalorie: 190 kcal
białko: 7,5 g
tłuszcz: 15 g
węglowodany: 5,5 g
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation