Kuchnia

Przepisy

Zupa pomidorowa z ryżem
Dziś na obiad aromatyczna, prosta do przygotowania zupa z pomidorową z dodatkiem ryżu, daj się skusić.
5 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 duża cebula
• 50 g selera
• 20 g masła
• 800 g wody
• 1 kostka rosołowa
• 100 g ryżu
• 250 g przecieru pomidorowego
• 1 łyżeczka soli
• ½ łyżeczki pieprzu
• 1 łyżeczka cukru
• 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
1. Cebulę, selera obieram i blenduję blenderem. Następnie rozpuszczam masło w garnku, dodaję warzywa i podsmażam. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, wsypuję ryż i gotuję około 10 minut.
2. Następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, cukrem oraz wsypuję zioła. Chwilkę gotuję i podaję
3. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation