Biżuteria

biżuteria

Potrawka z białej kiełbasy
Pyszne kawałki białej kiełbasy w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem warzyw. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na białą kiełbasę w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg białej kiełbasy surowej
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 1 cukinia
• 5 ogórków konserwowych
• 200 g przecieru pomidorowego
• 300 ml śmietany 30%
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• Chili
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę gotuję, następnie po ugotowaniu kroję w plasterki .
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojoną kiełbasę.
3. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki , dodaję do kiełbasy.
4. Ogórki kroję w kostkę, cukinie obieram, kroję w kostkę, również łączę z kiełbasą.
5. Pod koniec smażenia dodaję przecier pomidorowy i wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem, chili i chwilkę gotuję do zagotowania.
6. Gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation