DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Ciasto francuskie z serem przepis

Składniki

ciasto francuskie: 400 gramów
twardy ser: 200 gramów
szynka: 200 gramów
musztarda: 2 stołowe łyżki
jajko: 1 szt
przyprawy: do smaku

Wykonanie przepisu
1. Rozwałkuj ciasto na płaską warstwę, podziel na porcje. Rozprowadzamy trochę sera, a na wierzchu - małą szynkę.
2. Posmaruj ciasto małą musztardą i przyklej krawędzie widelcem. Wykonujemy kilka nakłuć na cieście, aby ciasto nie puchło zbyt wysoko podczas pieczenia.
3. Połóż koperty na blasze do pieczenia, posmaruj ubitym jajkiem i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny, aż ciasto się zrumieni.
4. To wszystko! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation