Inne

desery

Ciasto kokosowe z kaszy manny na owsianym spodzie – bez pieczenia

Składniki:

Spód:
– 200g płatków owsianych górskich
– 200g bananów (2 średnie)
– 20g masła extra 82%
– 10g kakao
– słodzik – wg uznania

Góra:
– 250g kaszy manny
– 500 ml mleka krowiego/kokosowego
– 100g wiórków kokosowych
– 3 łyżki soku pomarańczowego
– aromat waniliowy – wg uznania
– słodzik – wg uznania

Wykonanie:

Spód: w misce blendujemy płatki, banana, słodzik, kakao i rozpuszczone masło. Masę wykładamy do formy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania góry.
Góra: w garnku gotujemy kaszę mannę z mlekiem. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy wiórki, sok, aromat i słodzik. Odstawiamy i czekamy aż trochę ostygnie. Przekładamy na wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dekoracja: ulubione owoce, tu borówki i ew. odrobina polewy czekoladowej
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation