Kuchnia

coś słodkiego

CIASTO JAJKO SADZONE – bez pieczenia!

SKŁADNIKI:

( 24 x 30 )

* biszkopty podłużne – 200 g

* ser biały 3xmielony – 1 kg

* galaretka cytrynowa – 2 op

* cukier puder – 3-4 łyżki

* śmietana 30% słodka – 300 ml

* gorąca woda – 500 ml

DODATKOWO:

* galaretka przezroczysta – 2 op

* gorąca woda – 500 ml

* brzoskwinie /morele ( z puszki ) – ok. 400 g

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na blasze układamy biszkopty, delikatnie nasączamy np. wodą z cytryną.

Galaretki cytrynowe zalewamy wrzątkiem, odstawiamy do wystudzenia.

Ser miksujemy z cukrem pudrem i wystudzoną galaretkę, dodajemy ubitą na sztywno śmietanę – mieszamy ( już nie mikserem a szpatułką ).

Zalewamy biszkopty, odstawiamy do tężenia.

Przezroczyste galaretki zalewamy wrzątkiem, studzimy.

Na cieście układamy owoce, zalewam tężejącą galaretką.

Chłodzimy przez noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation