Kuchnia

obiad

Pieczone udka z pieczarkami
Zdradzę Wam sposób na przygotowanie faszerowanych udek. Mięso drobiowe jest najbardziej popularne, ponieważ jest delikatne i świetnie komponuje się z wieloma składnikami, które kuszą nie tylko wyjątkowym aromatem, ale i smakiem.
7 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 7 udek kurczaka
• 2 łyżki przyprawy Gyros
• 1 cebula
• 1 kg pieczarek
• 2 ząbki czosnku
• Olej do smażenia
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka musztardy
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości ostrym nożem odcinam mięso od kości, zaczynając od szerszej części mięsa. Mięso doprawiam przyprawą gyros oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroje i smażę na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu grzybami faszeruję udka,zwijam mięso tak żeby farsz znajdował się w środku.
4. Udka układam w rękawie do pieczenia, przekładam na blaszkę i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Do grzybów, które nam zostały dodaję koncentrat pomidorowy oraz musztardę, chwilkę smażę i układam na dnie naczynia.
6. Na pieczarkach układam upieczone udka.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation