Kuchnia

Przepisy

Pieczone ziemniaki z Pesto
Tak niewiele składników nam potrzeba do przygotowania pieczonych ziemniaków z dodatkiem pesto oraz aromatycznego boczku, który sprawia, że ziemniaki są pyszne. Idealny dodatek do dania mięsnego, również można upiec na grillu, przygotuj i się przekonaj.
50 minut czas przygotowania
35 porcji

Składniki:
 ½ kg ziemniaków
 100 g zielonego Pesto
 10 dag boczku wędzonego lub parzonego
 sól
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieram, kroję wzdłuż na cztery część tzw. ćwiartki. Myję, osuszam i przekładam do miski.
2. Do ziemniaków dodaję Pesto oraz solę. Dokładnie mieszam.
3. Każdą część ziemniaka owijam paseczkiem boczku.
4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Tak przygotowane ziemniaki są idealne, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation