Kuchnia

obiad

Zapiekane udka na młodej kapuście
Szukasz pomysłu na obiad? Ten prosty przepis jest właśnie dla Ciebie. Najnowszym trendem jest kotlet z udek kurczaka na młodej kapuście. To takie proste a smakuje niesamowicie.
6 porcji
50 minut czas przygotowania
Składniki:
• 6 udek z kurczaka
• 1 główka młodej kapusty
• 3 marchewki
• 3 łyżki majonezu
• 3 łyżki ketchupu
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki przyprawy Gyros
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, ususzam, wyjmuję kości, rozcinam na kształt kotleta. Mięso doprawiam przyprawą Gyros. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
2. Kapustę kroję na dwucentymetrowe krążki, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję oliwą. Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych, dodaję do marchwi majonez, ketchup i dokładnie mieszam. Masę marchewkową rozkładam na każdym krążku kapusty i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Po upieczeniu na kapuście układam udka.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation