Kuchnia

Mmmm...

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą - Blog kulinarny - Kuchnia Marty Blog kulinarny – Kuchnia Marty
Składniki:

2 cukinie
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz
szczypiorek



Składniki na zieloną pastę:

½ szklanki zielonego groszku lub bobu
1 garść rukoli
1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżka pestek słonecznika
1 łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek smarujemy niewielką ilością oliwy, solimy i pieprzymy. Grillujemy kilka minut.

Groszek lub bób gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy rukolę, przeciśnięte ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Miksujemy aż pasta będzie miała kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Plasterki cukinii smarujemy zieloną pastą i zwijamy w roladki. Przewiązujemy szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation