Kuchnia

Jedzonko

Szaszłyki z grilla z kurczakiem i brzoskwinią - przyslijprzepis.pl

Składniki

- filet z kurczaka: 0.5 kilograma
- brzoskwinie w syropie puszka: 1 sztuka
- czerwona cebula: 3 sztuki
- tymianek świeży kilka gałązek: 1 sztuka
MARYNATA:
- Liscie laurowe: 5 sztuk
- musztarda: 1 łyżka
- cytryna: 1 sztuka
- białe wino: 0.33 szklanki
- oliwa: 0.33 szklanki
- zioła prowansalskie: 1 łyżka
- sól, pieprz: 1 szczypta
Sposób przygotowania

1.

Wszystkie składniki marynaty wymieszaj dokładnie w miseczce.

2.

Kurczaka pokrój w grubą kostkę i zalej marynatą. Trzymaj w lodówce min 2 godziny, lub całą noc.

3.

Połówki brzoskwiń odsącz z zalewy i każdą pokrój na 4 części. Cebulę obierz i pokrój w duże kawałki.

4.

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno kurczaka, brzoskwinię oraz cebulę. Piecz na grillu, aż szaszłyki będą lekko przypieczone. Przed podaniem posyp listkami świeżego tymianku. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation