Kuchnia

wypieki

Żołądki z indyka w sosie meksykańskim
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam jeszcze tak pysznego dania.
Wystarczy kilka składników do przygotowania tak pysznego dania a co najważniejsze bardzo prosto się przygotowuje. Spróbuj i przekonaj się.
7 porcji
60 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg żołądków z Indyka
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• 1040 g sosu meksykańskiego w słoiczku
• Olej do smażenia
• 1 łyżka Vegety
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem Vegety.
2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
4. Danie gotowe, podaję z ryżem.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation