Kuchnia

kuchnia

Kotlety Pizzerki
Znudziły Ci się zwykłe kotlety, wypróbuj ten przepis, prosty w przygotowaniu, wszystkie składniki mieszasz razem w misce. Takie kotlety polubią małe pociechy, szybko zginą ze stołu. Przekonaj się Sam.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 1 cebula
• 10 dag pieczarek
• 1 mały słoik papryki konserwowej
• 3 ogórki konserwowe
• 4 całe jajka
• 4 łyżki mąki pszennej
• 4 łyżki mąki ziemniaczanej
• 10 dag sera żółtego
• Olej do smażenia
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, bardzo drobno kroję, mięso przekładam do miski. Papryki, ogórki, obraną cebulę, umyte pieczarki, bardzo drobno kroję i dodaję do mięsa.
2. Wbijam jajka, wsypuję mąki, sól, paprykę ostrą, wlewam sos sojowy, ketchup ( 1 łyżkę). Wszystko dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Kotlety smażę z obu stron.
3. Kotlety po usmażeniu układam na półmisku, posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Nie ma konieczności zapiekania, bo ser pod wpływem ciepła z kotletów sam się rozpuści.
4. Kotlety przed podaniem polewam ketchupem.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation