Kuchnia

Keto

Tiramisu

Składniki na ciasto :
150g mąki migdałowej
15g proszku do pieczenia ( u mnie bezglutenowy)
30g masła
6 jaj
Erytrytol

Do kremu
400g mascarpone
250ml śmietany 30% lub 36% ( u mnie 30ka)
Gorzkie kakao
3/4 szklanki erytrytolu ( lub polowe jak ktoś nie lubi za słodko )
Rum ( do nasączenia ciasta - nie jest obowiązkowy)

Białka oddzielamy od jajek , żółtka ubijamy z erytrytolem, dodaje mąkę migdałowa i proszek do pieczenia , roztopione masło.
W osobnej misce ubijam białka i na wysmarowaną olejem kokosowym tortownicę ( średnia) wylewam ciasto. Pieke 15 min w 180 st

Krem;

W dużej misce wymieszaj ze sobą :
400 g mascarpone
250ml śmietany
Ertytrytol

Zaparz kawę mocna i dodaj rumu - nasacz tym uprzednio przekrojony na pół biszkopt na jedna cześć połóż masę przyłóż drugim biszkoptami daj resztę masy i posyp gorzkim kakao najlepiej przez sito - voila !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation