Kuchnia

obiad

Meksykańska Zupa
Dziś polecam danie jednogarnkowe. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa z wieprzowym mięsem oraz dodatkiem warzyw. Smaczna, pożywna, wypróbuj przekonaj się Sam.
10 porcji
60 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg szynki wieprzowej
• 1 cebula
• ½ kg ziemniaków
• ½ kg pieczarek
• 3 papryki czerwone
• 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
• 2 słoiki sosu meksykańskiego
• 2 serki topione śmietankowe
• Olej do smażenia
• 150 g śmietany 30 %
• Szczypta chili
• Sól
• ½ łyżeczki papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.
2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje.
3. Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.
4. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką.
5. Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.
6. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
7. Zupa gotowa. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation