Kuchnia

obiad

Roladki z marynowanymi pieczarkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami marynowanymi, pasujące niemal z każdym dodatkiem.
30 minut czas przygotowania
9 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 420 g pieczarek marynowanych
• 180 g serka topionego ze szczypiorkiem
• ½ pęczka szczypiorku
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
2. Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.
3. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation