Kuchnia

Elzbieta Jurzec

Sernik brzoskwiniowy na zimno


1 puszka brzoskwiń
½ kg tłustego sera twarogowego
3 jajka
5 dag rodzynków
1 ½ szkl cukru pudru
2 łyżki masła
1 torebka galaretki owocowej
30 dag biszkoptów

Sposób wykonania:
Do masła wbić żółtka i dodać cukier puder.
Całość dokładnie utrzeć pod koniec dodać ser.
Gdy wszystkie składniki się polaczą i powstanie gładka masa, wówczas dodać do niej połowę płynnej galaretki przygotowanej według opisu na opakowaniu.
Następnie dodać pokrojone brzoskwinie.
Na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Biszkopty rozłożyć na dnie tortownicy i wylać na nie serową masę.
Wierzch wyrównać, można udekorować kawałkami brzoskwiń i zalać resztą tężejącą galaretki.
Wstawić do lodówki na 4 godziny do zastygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation