Kuchnia

obiad

Panierowany Kalafior
Zamiast surówki jako dodatek do mięsa przygotuj pieczony kalafior w panierce. Szybkie, proste przygotowanie, można podać na niedzielny obiad lub święta.
7 porcji
15 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kalafior
• 1 szk. mąki pszennej
• ½ szk. mleka
• 1 łyżeczka czosnku granulowanego
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• 3 łyżki ketchupu
• 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
1. Kalafior myję, dzielę na mniejsze różyczki.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, paprykę słodką, czosnek, dodaję ketchup, miód i mieszając wlewam stopniowo mleko.
3. W cieście zanurzam każdą różyczkę kalafiora.
4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
5. Kalafior gotowy, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation