Święta i uroczystości

WIELKANOC - smacznie i kolorowo

,,Jajeczne koguciki” |

Przepisy
Dania główne
Desery
Przekąski
Ciasta
Sałatki
Dekoracje dań i przystawek
Zupy
Mięsa
O mnie
Współpraca
,,JAJECZNE KOGUCIKI”

Stół Wielkanocny musi być kolorowy i radosny. Moim pomysłem na podanie jajek są ,, jajeczne koguciki’’ a żeby było smacznie i wesoło. Banalnie proste w wykonaniu, a uśmiech wywołują u każdego gościa. To urocza dekoracja, która musi się pojawić na Waszym świątecznym stole!

Składniki:DSC_0017

• 6 jaj ugotowanych na twardo
• 6 plasterków marchewki
• 12 ziarenek pieprzu
• sałata


DSC_0003 (2)



Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy a następnie od węższej strony nacinamy wierzch. Marchewkę gotujemy na pół twardo i kroimy na plasterki z których wycinamy kogutkowe grzebienie i dziubki. Do przygotowanych jajek wkładamy grzebienie i dziubki a z ziarenek robimy oczy. Gotowe koguciki układamy na talerzu wyłożonym sałatą i majonezem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation