Kuchnia

obiad

Zrazy w sosie paprykowym
Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują ma Twoim talerzu. Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama.
50 minut czas przygotowania
14 porcji
Składniki:
• 1 kg schabu
• 100 g sera żółtego w plastrach
• 100 g szynki w plastrach
• 200 g pasty paprykowej
• 2 szk. wody
• 1 łyżka oregano
• 1 łyżka Bazyli
• 1 łyżka tymianku
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Na każdym kawałku mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
3. Mięso zwijam w roladki.
4. Do naczynia żaroodpornego wlewam pastę paprykową, wodę, wsypuję oregano, tymianek, bazylię, paprykę słodką oraz ostrą, sól. Wszystko mieszam i układam roladki z mięsa.
5. Piekę w rozgrzanym piekarniki, bez przykrycia 40 minut w 180°C.
6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówka.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation