Kuchnia

wypieki

Kotlety drobiowe z sosem Teriyaki
Takich kotletów drobiowych jeszcze nie jedliście, ich smak jest niesamowity, rozpływa się w ustach.
Chcesz zaskoczyć rodzinę, gości, szukasz nowych pomysłów, oto przepis dla Ciebie.
11 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 2 ząbki czosnku
• 4 łyżki bułki tartej
• 1 łyżka sosu sojowego jasnego
• 1 całe jajko
• Olej do smażenia
• 1 szk. sosu teriyaki
• Sól
• 1 łyżeczka papryki ostrej
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję bardzo drobno, wbijam jajko, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewam sos sojowy, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.Mięso dokładnie wyrabiam, formuję okrągłe kotlety i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Następnie wlewam sos i gotuję około 10 minut.
3. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz ziemniakami.
4. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation