Kuchnia

wypieki

Salsa z papryki i pomidorów - sprawdzony przepis

Skład­niki:

2 papryki
3 dojrzałe pomidory
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
2 łyżki octu
4 łyżki oliwy oliwek
sól i pieprz

Spo­sób przygotowania:

1. Paprykę podpiekamy na palniku gazowym, aż skórka będzie czarna. Kiedy ostygnie, ściągamy czarną skórkę z papryki i usuwamy gniazda nasienne.

2. Ze sparzonych pomidorów ściągamy skórę i usuwamy nasiona.

3. Paprykę, cebulę i pomidory kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dajemy sól, pieprz, ocet i olej. Odstawiamy całość na godzinę, żeby smaki się połączyły i… gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation