Kuchnia

wypieki

Tajskie żeberka z grilla przepis -

Tajskie żeberka z grilla - SKŁADNIKI:
1 kg żeberek,
sól,
kilka ziaren czarnego pieprzu,
MARYNATA:
4 łyżki sosu sojowego,
4 łyżki ostrego ketchupu,
3 łyżki miodu,
2 łyżki oleju,
2 łyżki musztardy rosyjskiej,
3 ząbki czosnku,
sok z 1 cytryny,
sok z 1/2 pomarańczy,
sól,
pieprz,
szczypta chili
Tajskie żeberka z grilla - PRZYGOTOWANIE:
Żeberka dzielimy na porcję. Wkładamy je do większego garnka. Zalewamy zimną wodą, dodajemy kilka ziaren czarnego pieprzu, szczyptę soli i gotujemy je do miękkości (około 1,5h). Po ugotowaniu studzimy je. W tym czasie przygotowujemy marynatę. W miseczce umieszczamy wszystkie składniki (czosnek przeciskamy przez praskę) i dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Marynatę doprawiamy do smaku. Ugotowane żeberka przekładamy do miski i zalewamy przygotowaną marynatą. Odstawiamy je na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy kilka minut aż się zarumienią. Podajemy z pieczywem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation