Kuchnia

Sweet cooking...

Ciasto: 50 dag mąki2 jajka1 żółtko
20 dag cukru2 łyżki miodu20 dag margaryny lub masła2 płaskie łyżeczki sody2 łyżki mleka
Margarynę posiekać z mąką , dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników ciasta - zagnieść. Podzielić na 3 części.Do lodówki , żeby nieco stężało.
temp. 200 st.C. - czas pieczenia ok. 10 min(na jeden polewa)Polewa:
30 dag grubo posiekanych orzechów włoskich10 dag cukru2 łyżki miodu11 dag margaryny
Margarynę , cukier i miód rozpuścić w garnku , dodać orzechy i chwilę gotować. Krem:
1/2 kostki masła lub margaryny
1/2 torebki budyniu śmietankowego
3/4 szkl. mlekaok. 1/3 szkl. cukru pudru,kwaśny dżem(śliwka)Budyń rozpuścić w niewielkiej ilości mleka , resztę zagotować. Wlać rozrobiony budyń i jeszcze raz zagotować , ostudzić do temperatury pokojowej.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem , dodawać stopniowo budyń i utrzeć na puszystą masę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation