Kuchnia

Śniadanie + obiad i kolacja

Sałatka owocowa z mango
Składniki, 2 - 4 porcje:

• 1 mango
• 2 okrągłe bordowe śliwki (najładniej wyglądają te z czerwonym miąższem)
• 1 nektarynka
• opcjonalnie - kawałek ananasa i brzoskwini

Winegret:

• sok z 1 limonki
• 4 łyżeczki cukru (najlepiej trzcinowego)
• 1 łyżka octu ryżowego
• 1/2 łyżeczki mielonego imbiru w proszku
• szczypta płatków chili (lub świeża chili)





Przygotowanie:

Wszystkie składniki winegretu wymieszać w miseczce. Owoce pokroić w cienkie paseczki (nożem lub melakserem), usuwając pestki. Włożyć do salaterki, polać winegretem i wymieszać. Podawać jako surówkę do kaczki lub samodzielną sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation