Kuchnia

Gotowanie... Krok po kroku

Przepyszne łódeczki z cykorii :

2 belgijskie cykorie
1 szklanka sera ricotta
1 opakowanie świeżych malin
½ szklanki posiekanych orzechów
¼ szklanki syropu klonowego

Przygotowanie:
Wytnij podstawę cykorii. Delikatnie wyjąć każdego liścia. Przemyć je zimną wodą i wytrzeć je do sucha następnie umyć świeże maliny i osączyć. Ułożyć liście cykorii na talerzu. Nałożyć na każdy liść jedną łyżeczkę seru ricotta. Połóż 2 lub ​​3 maliny i kilka kawałków orzechów.
Syropem klonowym lekko oszroń przygotowane cykorie.
Podać natychmiast, lub zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce przez okres do dwóch godzin przed podaniem.

UWAGA!
Jeśli masz zamiar zrobić to z wyprzedzeniem, to syrop klonowy użyj tuż przed podaniem!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation