Kuchnia

Smaki Italii

Peperonata

Składniki:

4 łyżki oliwy z oliwek
1 cebula pocięta na polowy i pokrojona w paseczki
2 czerwone papryki / 2 zielone papryki / 2 żółte papryki, pokrojone w paski
2 ząbki czosnku zmiażdżone
2 x 400 g pomidorów z puszki, odcedzonych, 2 łyżki kolendry posiekanej
2 łyżki czarnych oliwek, bez pstek
sól pieprz

Wykonanie:
na dużej patelni wrzucić cebulę na rozgrzaną oliwę, smażyć ok. 5 minut; dodać papryki, dusić kolejne 5 minut; dodać pomidory, kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut, aż cały płyn wyparuje. Dorzucić posiekane czarne oliwki, podawać od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation